10-05-2014

Er is een nieuwe stichting in het leven geroepen. Afgelopen vrijdagmiddag heeft meester Raymond Martens, notaris bij Rivierdael Notarissen, met ae, de statuten hardop voorgelezen. Pro deo heeft Raymond hemzelf en zijn collega’s ingeschakeld om dit snel voor elkaar te krijgen.
Tof! Want maandag wordt de opdracht aan Enexis gegeven. Daarvoor heeft ook de gemeente Venlo, in de personen van Bata, Fred, Paul en Hans hard gewerkt en op tijd de koppen bij elkaar gestoken om het goed voorbereid mogelijk te maken. De nieuwe entiteit heet Stichting Parkpower. Genoemd naar de enthousiaste groet die trouwe Parcoholics uitroepen in het park als ze elkaar zien of afscheid nemen. Nu heeft deze groet een extra dimensie gekregen om elkaar nog meer energie toe te wensen.
Deze gloednieuwe stichting Parkpower beheert het energiekastje wat in het Julianapark geplaatst gaat worden voor groene stroom. Deze trafo is de verdeelkast vanaf de elektriciteitscentrale via dikke kabels naar het park en dan door naar het hoofdpodium, Carrousel en Circus en alles wat daartussenin staat. Straks in 2015 kunnen alle evenementen in het park gebruik maken van deze duurzame stroom. Venloop, Lekker Venlo, Stereo Sunday. Want de aanleg duurt zo’n veertien weken. Dus net op tijd voor het Zomerparkfeest van 14-15-16-17 augustus. Over zo’n drie maanden dus.
Geen diesel ronkende aggregaten meer. Behalve nog voor het Vriendenpodium en de cateraars. Straks is het de stekker erin en draaien maar. ’s Nachts stilte in het park en nauwelijks uitstoot. De mannen van het “Stromend Water”, het gespecialiseerde team voor de stroom en water voorziening, hebben de definitieve plaats bepaald. Gelouterd met kennis van zaken en in samenwerking met Dirkx Electronics. Weer een huzarenstukje voor elkaar en het festival moet nog beginnen!

 
Het voorlopige logo van Stichting Parkpower.