24-05-2014

Zo mag je de super hit Marina uit 1958 zonder enige twijfel wel noemen. Rocco was achttien jaar toen hij het zoete liedje schreef en straks op zondagmiddag 17 augustus op het hoofdpodium zeker zal zingen. De Italiaans-Vlaamse zanger is dan toevallig net één dag 76 jaar. Ook toevallig dus.
Ik zie het al voor me dat we met z’n allen in de zomerzon Marina luidkeels meezingen. Niet alleen Marina, maar ook Buona Notte Bambino, Zomersproetjes en Buona Sera. Trouwens. Niet het verwachte Manuela werd een hit, maar het haastig geschreven liedje voor de B-kant van zijn eerste 45-toerenplaatje werd wereldwijd miljoenen keren verkocht. Ook al toevallig.
Granata’s levensloop hangt trouwens van toevalligheden aan elkaar en goed te zien in de film over Rocco
CityCinema draait tegen die tijd deze biografische film. Dan kunnen we in de stemming komen. Hijzelf speelt er een gastrol als instrumentenverkoper. Rocco’s vader besluit vanuit het zonnige Calabrië in Italië te verhuizen naar het koude, natte en troosteloze Vlaanderen om in de Belgische kolenmijnen te gaan werken. Weinig gastvrijheid is er voor het gastarbeidersgezin. Vader zwoegt in de mijnen en moeder verdient wat bij met wassen en strijken en Rocco droomt muzikale dromen. Het begin van een gigantische muzikale carrière die nu in het najaar aan het eind loopt.
Nog sterker. Het optreden op die zondagmiddag wordt een van zijn laatste optredens. Laten we samen met deze sympathieke chansonnier in het park zijn mooiste liedjes zingen. Ik doe ook een oproep aan alle Marina's om zich aan te melden om straks dichtbij deze heer mee te zingen. Dan zindert het zondagmiddag alweer in Julianapark.


Rocco Granata, straks op het Zomerparkfeest! Meezingen in het park met deze heer!
Foto: Hollandse Hoogte