Nieuws
09-05-2016

Zomerparkfeest zoekt na de komende editie een nieuwe voorzitter. De voorzitter geeft leiding aan het achtkoppige bestuur van het festival en loopt als oppervrijwilliger voor de troepen uit.

De volledige vacature vindt je op deze pagina. Heb je interesse of heb je vragen? Neem dan contact op via het e-mailadres in de vacature. Schroom niet om de vacature door te sturen naar eventuele kandidaten die in aanmerking komen.

Onze huidige voorzitter Rom van Strijp kondigde vorig jaar aan dat hij wilde stoppen na de veertigste editie die in augustus plaatsvindt. De voorzitterfunctie is net als alle functies binnen Zomerparkfeest onbezoldigd en wordt dus ingevuld op vrijwillige basis.

Lees meer


29-04-2016
Ben jij representatief, gastvrij en communicatief vaardig? Wil jij verder een bijdrage leveren aan het grootste culturele evenement in de regio? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Vanwege een andere terreinindeling is zomerparkfeest op zoek naar gastheren/vrouwen die de bezoekers te woord kunnen staan en uitleg kunnen geven over de nieuwe indeling. Denk hierbij aan het verwijzen van bezoekers naar toiletten, kassawagens of bepaalde horeca-stands. Het betreft enkele uren per festivaldag en het is net zoals alle andere functies bij Zomerparkfeest vrijwillig. In ruil krijg je backstage wel gratis eten, drinken en vijf consumptiebonnen per gewerkte dag.

Mail bij interesse naar: lindakoolen@zomerparkfeest.nl met vermelding van de functie!


15-02-2016
Wat in 1977 begon met een Zomerstraatfeest met wat muziek- en theateracts in de Venlose Heutzstraat is anno 2016 uitgegroeid tot het grootste en belangrijkste cultuurfestival van Noord-Limburg. Zomerparkfeest viert dit jaar de veertigste editie. En dat laten we natuurlijk niet ongemerkt voorbijgaan. Binnenkort vind je nieuws via deze site en onze social media-kanalen Facebook, Instagram en Twitter. Volg ons om niets te missen!


07-12-2015

Voor het vijfde jaar op rij organiseren we een wintereditie met nieuw talent. De lustrumeditie bij Poppodium Grenswerk op vrijdag 22 januari krijgt een nieuwe naam: Vers Gras. Op deze avond presenteren we samen met Grenswerk meer dan tien nieuwe namen met festivalpotentie. Op het programma onder meer: exotische feestmuziek van Kuenta i Tambu, bezwerende rock van Bewilder en energieke garagerock van Indian Askin. Ook zijn er kortfilms van Studio Job, Joris en Marieke, die afgelopen jaar in de race waren voor een Oscar.

Lees meer


26-09-2015

Zomerparkfeest viert komend jaar de veertigste editie. Dit is tevens de laatste editie met Rom van Strijp als voorzitter van het festival. Hij heeft gisteravond zijn afscheid aangekondigd tijdens het jaarlijkse vrijwilligersfeest van Zomerparkfeest.

Rom van Strijp was negen jaar lang voorzitter van Zomerparkfeest. Daarvoor zat hij in het bestuur als voorzitter van de technische commissie. Hij nam het voorzitterschap in 2007 over van Sef Derkx.

Rom van Strijp

Van Strijp: ‘Ik ben trots dat ik de ontwikkeling en organisatie van ons Zomerparkfeest mede vorm heb kunnen geven. Ik heb mijn ziel en zaligheid erin gestopt en ik heb er persoonlijk ook veel voor teruggekregen en mooie momenten beleefd. Om met zoveel vrijwilligers, vrienden, sponsoren, subsidiënten en andere betrokkenen samen elk jaar zo’n cultureel festival te organiseren voor de stad, gemeente en provincie is en blijft uniek. De veertigste editie is een mijlpaal en voor mij ook een moment om het los te laten. Het festival ontwikkelt zich verder en zal ook weer een nieuwe fase in gaan. Daar heb ik alle vertrouwen in.’

Een vervanger voor Rom van Strijp is er nog niet. De komende tijd zal een aparte interne werkgroep aan de slag gaan met een functieprofiel. Dat moet de leidraad vormen in de zoektocht naar een nieuwe voorzitter na de editie van 2016. 

Lees meer


24-08-2015Dit was er een voor in de boeken! Jullie waren nog nooit met zovelen tegelijk in het park, bezochten met een recordaantal ons festival en de sfeer was wat ons betreft subliem!

Lees meer


17-08-2015

Vanaf dit jaar heeft Zomerparkfeest handige breekmunten. Dat betekent dus geen gehannes meer met grote papieren consumptiebonnen. En wil je donderdag niet eerst in de rij staan: koop dan je munten in de voorverkoop!

Lees meer


13-08-2015

De leukste platenzaak van Nederland heeft al jaren een eigen hoekje op het park met alle platen van de bands die je net gezien hebt. Ook verzorgen ze dit jaar weer een eigen programma vanuit hun stand op de Patio.

De Patio vind je op het talud aan de zijkant van de Main (zie plattegrond). Er is daar een uiteenlopend muziekprogramma op momenten dat er even geen acts spelen op de Main. Dat programma ziet er als volgt uit:

Lees meer


11-08-2015

Dit is 'm dan, onze kakelverse nieuwe website. Met alle informatie die je nodig hebt in een fris, nieuw jasje.

We hebben geprobeerd de navigatie zo helder mogelijk te maken. Met een simpel menu bovenin en de belangrijkste informatie op de homepage.

Deze site is bovendien veel beter toegankelijk via mobiele telefoon en tablet. Wij hopen dat jij deze site net zo tof en net zo handig vindt als wij. Mocht je nog dingen tegenkomen die niet kloppen of beter kunnen dan horen wij dat graag. Reageer via Facebook of Twitter!

Lees meer


06-08-2015

Na het succes van vorig jaar, geven we dit jaar een vervolg aan de Grenswerk Sessies. Artiesten die optreden tijdens Zomerparkfeest geven mini-concerten in een intieme setting in de houten kerk op het terrein.

De artiesten die een Grenswerk Sessie doen zijn niet de minsten. Wat te denken van een intieme sessie van Douwe Bob?! En we gaan lekker door de kerk bouncen met Bokoesam en Coely! Wees er op tijd bij, er is slechts beperkt plek en vol is vol. Alle sessies worden weer opgenomen door Omroep Venlo en zijn daarna online terug te zien.

Net als vorig jaar is er in de kerk ook ruimte voor lokaal talent. Maak kennis met de jonge Venlose rockers van Some Day, beleef de freakergarage van Depthclegg Delis, droom weg op de prachtige composities van Leta Bell, kom knallen op de rauwe rock van Tea&Sugar en luister naar het nieuwste Venlose pop/soul-trio Tess Seraé! Daarnaast is er op zondagmorgen een hele speciale Zomerparkmis in de kerk. Halleluja!  

Lees meer


04-08-2015

Zomerparkfeest biedt niet alleen een gevarieerde line-up op het gebied van muziek, maar ook een uitgebreide Food Line-up! Nieuw is het pop-up restaurant De BrandKas achter de Amigo waar je heerlijk rustig kunt genieten van een malse entrecote of een tapasplank onder de prachtige platanen.

Alles van tosti's tot Thais
Het eetaanbod in het park is reuze en voor ieder wat wils. Van iets lekker om te snacken tot volledige maaltijden. Zo hebben we: kruidige shoarma, döner en kapsalon van Amon, ambachtelijke, warme wafels en andere zoetigheden van Banketbakkerij Lamers, heerlijke steenovenpizza’s van Beppo, kibbeling en verse vis van Brasserie de Schijf, de beste ijsjes van Clevers, frietjes, snacks en hamburgers van Excellenz, Molukse gastvrijheid, sappige saté en loempia’s van Rumah Tua Thenu, fingerfood voor bij je biertje van Friture de Prins, de bekendste slager van Venlo Schreinemachers met onder meer een heerlijk broodje pulled pork, diverse biologische tosti’s van Tasti Tosty, pad thai, curry, of viskoekjes van Try Thai! Snoepzakjes voor de kleine parkbezoeker of grote snoeper vind je bij de Snoepbus. Genoeg keus dus voor grote en kleine trek.

Lees meer


30-07-2015

Zomerparkfeest heeft een lange traditie met beeldende kunst. Dit jaar kiezen we voor een nieuwe aanpak. Niet langer worden werken specifiek gemaakt voor Zomerparkfeest, maar worden bestaande werken met internationale allure naar het park gehaald. We gaan hiervoor een samenwerking aan met Odapark Venray. Er wordt gestart met werk van William Sweetlove en Gottfried Helnwein.


Lees meer


28-07-2015

Zomerparkfeest opent de zondag met een bijzondere activiteit: een Zomerparkmis. De houten kerk die de rest van het festival dienst doet als podium voor de Grenswerk Sessies staat een uur lang in het teken van een zondagsdienst. Dezelfde dag is het ook precies tien jaar geleden dat een van de beste muzikanten uit Venlo om het leven kwam. Daarom is er in het park een speciaal eerbetoon aan pianist Glenn Corneille.

Lees meer


26-07-2015

Het collectief Border Collective heeft het beste idee ingediend voor het organiseren van een eigen idee op Zomerparkfeest. Zaterdagavond 22 augustus staat de Grenswerk Kerk daarom een uur lang tot hun beschikking.

Border Collective wil de kerk in jungle-sferen brengen en nodigt dj/producer Jameszoo uit om de party in gang te zetten. Jameszoo stond met zijn avontuurlijke beats al op belangrijke festivals als Lowlands, Pitch, Motel Mozaïque en Incubate.

In totaal kwam er een tiental ideeën binnen. Het idee van Border Collective was het best uitgewerkt en past het beste in het programma van Zomerparkfeest. De groep met vormgevers, fotografen, dj’s en festivalgangers met liefde voor elektronische muziek komt uit Horst, Sevenum, Tienray en Venlo en draagt zo de regiofunctie uit die we graag zien. Think global, party local!

Lees meer


24-07-2015

Net als voorgaande jaren programmeert Zomerparkfeest een uitgebreid kortfilmprogramma in het park. Iedere dag draaien er meerdere films die te zien zijn in de filmcontainer Kino. Daarnaast worden in samenwerking met CityCinema enkele bijzondere muziekfilms vertoond met een link naar het festivalprogramma.

Lees meer


24-07-2015

Wil jij ons helpen met het opbouwen of afbreken van het festivalterrein? Dan zoeken wij jou! 

Lees meer


20-07-2015

Powerpopband Afterpartees uit Horst pakt op Zomerparkfeest uit met een Limburgse revue vol gasten. Heideroosjes-zanger Marco Roelofs, de Maastrichtse schlager-koningin Beppie Kraft en het Venlose carnavalstrio en LVK-kampioen W-Dreej zijn sowieso van de partij. Onder de naam AFTERPARTEES JOEKSKAPEL XXL wordt het donderdag 20 augustus een dolle bende op de Main.

Club- en festivalfavoriet
Afterpartees heeft zich het afgelopen jaar ontwikkeld tot een stevige club- en festivalfavoriet. De band stond vorig jaar al op de bühne van Zomerparkfeest en keert dit jaar terug. Ditmaal met een JOEKSKAPEL XXL SHOW waarin niets te gek is en de band zijn Limburgse identiteit uitvent. De band gaat nummers van de gasten in een nieuw jasje steken en met veel poeha presenteren in het park.

Verrassing
Welke nummers een speciale Afterpartees-makeover krijgen blijft nog even geheim, net als de rest van de gasten. Er wordt ook gebruik gemaakt van extra muzikanten, een koor en andere toeters en bellen om de show nóg meer schwung te geven.

Eenmalig
Daarnaast speelt de band natuurlijk ook eigen werk. Dat betekent heerlijke 70’s powerpop en vuige garage-rock die live het best tot zijn recht komt. Afterpartees staat dit jaar op grote festivals als Lowlands en Zwarte Cross en krijgt regelmatig airplay op 3FM. Alleen op Zomerparkfeest is de band echter eenmalig als AFTERPARTEES JOEKSKAPEL XXL te zien. Dit Limburgse feest is de afsluiter van de donderdagavond op Main. Een show om bij te zijn!


Lees meer


16-07-2015

Het programma op Zomerparkfeest is om 01.00 uur ‘s nachts afgelopen. Wellicht te vroeg voor die-hard party-animals, maar laat genoeg voor alle buren van het Julianapark. Om tegemoet te komen aan de wensen van die eerste groep, gaan we dit jaar in samenwerking met Poppodium Grenswerk iets nieuws doen na afloop van het reguliere programma: afterparty’s op vrijdag en zaterdag!

We gaan dus langer door, maar niet in het park. Vijf minuutjes lopen na de laatste klanken in het park en snel richting het poppodium aan de Peperstraat. De entree is (natuurlijk) gratis en het programma topnotch! Op het program stevige dansknallers voor de laatste restjes energie. Met vrijdag een focus op uk funky, house- en disco. Zaterdag staat in het teken van techno-beats. We mogen bovendien doorgaan totdat het weer licht wordt en pompen op dik volume!

Lees meer


14-07-2015

Na een succesvolle test vorig jaar, wordt er dit jaar een vervolg gegeven aan de festivalbus. Dit maakt het voor bezoekers uit de regio gemakkelijker om naar Zomerparkfeest te komen in augustus. De festivalbus is een samenwerking met Munckhof. Bezoekers kunnen op verschillende plekken in de regio opstappen.

Lees meer


10-07-2015

Het is inmiddels een vaste traditie op de vrijdag van Zomerparkfeest: de tent gevuld met kwieke 55-plussers voor een gezellig samenzijn tijdens het Senior Zomerparkfeest. Om zoveel mogelijk mensen te kunnen laten genieten worden twee sessies georganiseerd, met hetzelfde programma.

Lees meer


06-07-2015

De Maastrichtse postpunkrockers van Sparrow Falls openen donderdag 20 augustus het 3FM Serious Talent Stage op Zomerparkfeest.

Voor de laatste plek op het podium werd een contest gehouden door 3FM. Er kwamen meer dan zestig aanmeldingen binnen. Luisteraars van 3FM konden de afgelopen week stemmen op hun favoriet. Sparrow Falls kreeg uiteindelijk de meeste stemmen van vijf geselecteerde artiesten.

Het was overigens wel spannend tot het laatst. De uitslag was een close call. Sparrow Falls haalde slechts negen stemmen meer dan runner up Yorick van Norden.

Meer info over Sparrow Falls vindt je op de artiestenpagina.

Lees meer


03-07-2015

Zomerparkfeest organiseert natuurlijk al het tofste feestje in de regio, maar het festival wil die regio ook graag actief betrekken. Daarom stelt Zomerparkfeest prime-time een uur lang een podium en budget ter beschikking voor een spetterend initiatief uit de regio.

Lees meer


25-06-2015

Douwe Bob sluit de vrijdagavond van Zomerparkfeest af op Main. De Nederlandse zanger maakte de afgelopen jaren een sterke ontwikkeling door en bracht onlangs zijn langverwachte tweede plaat uit. Ook op vrijdagavond staat er een bijzondere Afrikaanse band op hetzelfde podium: Sierra Leone’s Refugee Allstars. De band werd tien jaar geleden beroemd door een fantastische documentaire. Inmiddels hebben ze over de hele wereld gespeeld en zijn ze vijf albums verder.

Smaakmakers
Daarnaast is er nog veel anders moois te zien op Zomerparkfeest. De noiserock van God Damn en elektronische postrock van Vessels was afgelopen weekend nog te horen op Best Kept Secret en is in augustus te zien in Venlo. Ook brass-band Hackney Colliery Band, soulvolle hiphop-artieste Akua Naru en rock ’ n roll-groep en huisband van Voetbal International Danny Vera zijn komend Zomerparkfeest te bewonderen. 

Lees meer


09-06-2015

Het terrein van Zomerparkfeest wordt vanaf komende editie groter. Achter het Limburgs Museum breiden we uit met een extra gebied. In het gebied komt een nieuwe tent te staan: Teatro Maaspoort.

Samenwerking met De Maaspoort
Zoals de naam al aangeeft betreft het een samenwerking tussen Zomerparkfeest en De Maaspoort. De intieme tent met zo’n honderd zitplaatsen biedt plek aan vijftien bijzondere voorstellingen die uiteenlopen van theater tot wetenschap en van kinderprogramma tot cabaret.

Lees meer


01-06-2015

Win een podiumplek op het festival!

Lees meer


19-05-2015

De eerste 45 namen van Zomerparkfeest 2015 zijn bekend. Afsluiter op mainstage wordt de grootste popsensatie van Nederland: Jett Rebel. Verder meer Nederlands toptalent met Kovacs, Afterpartees (op herhaling met een bijzondere show vol gasten) en Armand & The Kik op belangrijke spots. De 39ste editie van het festival is dit jaar van 20 tot en met 23 augustus in het Venlose Julianapark.

Lees meer


25-01-2015
Wow wat een tof weekend was het. Vrijdag deed Myles Sanko het swingende soulfeestje van het afgelopen Zomerparkfeest nog eens dunnetjes over voor 300 bezoekers in Grenswerk. En gisteren viel met dubbele bezoekersaantallen alles op zijn plek.

Sue the Night presenteerde haar debuutalbum met een zesmansband en deed dat met verve. The Cool Quest zette de zaal op de kop met dikke funk en live hiphop. Nouveau Vélo liet horen waarom ze een van de spannendste gitaarrockbands van Nederland zijn en Micha Wertheim zorgde voor een welkome afwisseling in de Zaal met een geïmproviseerde comedyshow van twintig minuten.

Afsluiter van de avond was Tim Knol met zijn nieuwe band The Miseries. Hij heeft zijn lieflijke liedjes verruild voor stevige gitaren en rockte een heerlijk einde aan een geweldige avond.

Met 600 bezoekers is Grenswerk normaalgesproken uitverkocht, maar omdat de mensen zich verspreidden over het hele gebouw was het gezellig vol maar nergens te druk. Er werd gedanst in de DJ-ruimte en er waren inspirerende lezingen en optredens van Kunstbende in de oefenruimtes.

Al met al kijken we terug op een supergeslaagd weekend. Wellicht dat we acts van deze Wintereditie ook terug gaan zien in de zomer. In de komende dagen worden er nog foto's online gezet om na te genieten. Ondertussen gaan we aan de slag met de editie voor de zomer. Houd onze facebook en twitter in de gaten voor ontwikkelingen.

Iedereen bedankt en tot in de zomer op 20, 21, 22 & 24 augustus!


19-01-2015
Natuurlijk was ook Zomerparkfeest de afgelopen week in het noorden voor Eurosonic Noorderslag. Met vier man sterk hadden we goede afspraken met bookers, collega’s en andere muziekprofessionals en bezochten we seminars met interessante popthema’s van dit moment.

Daarnaast zagen we natuurlijk héél veel acts waarvan er een aantal zeker gaan terugkomen naar Venlo! Om te beginnen komende zaterdag, want dan spelen The Miseries, The Cool Quest, Sue the Night en Nouveau Vélo op onze Wintereditie in Grenswerk.


Pers enthousiast over acts Wintereditie

Zowel The Miseries als Nouveau Vélo werden door 3VOOR12 opgenomen in de top 25 van het festival. De Volkskrant noemt Nouveau Vélo vandaag ‘één van de avontuurlijkste Nederlandse indiebands van het moment’. Ook Sue the Night kreeg ook een klinkende recensie van het muziekblog van de VPRO en ook muziekblad OOR is positief over de acts van de wintereditie. The Cool Quest was te gast in de 3FM On Stage Container. Kijk hieronder het nummer Sunshine terug!

The Cool Quest met 'Sunshine' in de 3FM On Stage containerSue The Night live op Noorderslag 2015:


Eurosonic

Eurosonic richt zich op de intertionale muziektalenten. Acts die ons zijn opgevallen tijdens drie dagen Eurosonic waren onder andere: Joy Wellboy, Die Nerven, Bad Breeding, AURORA, Acid Arab, BEA, Oscar & the Wolf, Mountain Bike, Bombay, Melanie de Biasio, Vök, STUFF., Seinabo Sey, Paceshifters, MOURN, Ibeyi, Happyness en The Micronaut.

Noorderslag

Op Noorderslag gooiden behalve de acts van de Wintereditie nog een aantal Nederlandse namen hoge ogen, waaronder: Afterpartees, Yuko Yuko, Emil Landman, Rondé, The Black Cult, Cookachoo, Sarah-Jane, The Deaf, John Coffey, Weval en Kovacs.


12-01-2015
Overmorgen barst in Groningen hét muziekevenement voor nieuw talent weer los: Eurosonic/Noorderslag. Meer dan 500 bands en artiesten treden op. Waaronder ook The Miseries (met Tim Knol), Sue the Night, The Cool Quest en Nouveau Vélo die een week later op onze wintereditie spelen.

Zomerparfkfeest Wintereditie is dit jaar voor het eerst twee dagen achter elkaar. Ook is het evenement voor het eerst in Poppodium Gresnwerk. De twee avonden van Zomerparkfeest Wintereditie zijn afzonderlijk te bezoeken. De entree hiervoor bedraagt € 10,- per avond. Bezoekers die beide avonden mee willen maken, kunnen in de voorverkoop een passe-partout kopen voor € 15,-. Kaarten zijn te koop via Grenswerk en via Sounds.

Natuurlijk is Zomerparkfeest ook aanwezig in Groningen om nieuw talent te spotten. Wij houden jullie vanuit het noorden dan ook op de hoogte via Twitter, Facebook en Instagram.
04-12-2014

De afsluiter van de Zomerparkfeest Wintereditie is Tim Knol met zijn nieuwe band The Miseries. Met deze garagerockband trekt Knol de gashendel open en laat hij een andere kant van zichzelf zien. 

Diezelfde avond spelen ook de inventieve indierockers van Nouveau Vélo en popzangeres Sue the Night met haar zesmansband. Op vrijdag is de Amsterdamse reggae-band The Dubfactory toegevoegd aan de line-up. Eerder werden al Myles Sanko voor de vrijdag en The Cool Quest en cabaretier Micha Wertheim voor de zaterdag bekendgemaakt.Tim Knol met garagerockband
Tim Knol maakte drie solo-albums en speelde daarmee met veel succes op alle grote en kleine podia van Nederland. In 2010 stond hij op het Zomerparkfeest. Nu is hij terug met een nieuwe band en een nieuw geluid. The Miseries begon als geintje in de kroeg maar beviel zo goed dat er nu een album in de planning staat. Een eerste single is al uitgekomen via kwaliteitslabel Excelsior. Het album volgt in maart.Soul en dub op vrijdag
De Britse soulzanger Myles Sanko is de headliner van de eerste dag. Hij komt op reprise na een succesvol optreden afgelopen Zomerparkfeest. Het Amsterdamse reggae-sextet The Dubfactory maakt het feest op de eerste dag compleet. Met zowel een frontman als een frontvrouw houdt deze formatie de legacy van King Tubby en Lee ‘Scratch’ Perry in ere met reggae en dub van hoog niveau.

Vol programma op zaterdag
Zaterdag 24 januari zijn er activiteiten op alle podia van Grenswerk. Met nieuwe veelbelovende namen zoals Nouveau Vélo (goed ontvangen gitaarplaat met spannende indierock) en Sue the Night (melancholieke popliedjes gebracht met grote band). Ook is er lokaal talent met de nieuwe Venlose live-hiphop-band Eddy Peterson & The Soup en gelegenheidsband The Ventilators uit Horst. De band is ontstaan uit het muzikantencollectief De Muzikantine.Oefenruimtes
De oefenruimtes van Grenswerk worden ook gebruikt. Eén door twee sprekers die beiden een inspirerende levensverhaal te vertellen hebben en de andere door talenten van Kunstbende, dat er al voor het vierde jaar bij is. De DJ-ruimte wordt bovendien gebruikt voor een intiem dance-feestje onder de naam U_BAHN radio sessions. De bekende Boiler Room Sessions zijn hierbij als voorbeeld gebruikt.

Lees meer