09-06-2015

Het terrein van Zomerparkfeest wordt vanaf komende editie groter. Achter het Limburgs Museum breiden we uit met een extra gebied. In het gebied komt een nieuwe tent te staan: Teatro Maaspoort.

Samenwerking met De Maaspoort
Zoals de naam al aangeeft betreft het een samenwerking tussen Zomerparkfeest en De Maaspoort. De intieme tent met zo’n honderd zitplaatsen biedt plek aan vijftien bijzondere voorstellingen die uiteenlopen van theater tot wetenschap en van kinderprogramma tot cabaret.

Cabaret en kleinkunst
Samenwerking tussen Zomerparkfeest en De Maaspoort ligt voor de hand. Beide partijen bieden een laagdrempelig podium voor cultuur. Zomerparkfeest programmeert bovendien altijd al breder dan alleen muzikale acts en sluit daarbij goed aan bij het programma van De Maaspoort. Het is dan ook logisch om dat vanaf dit jaar samen te doen op één plek in het park. Teatro Maaspoort gaat ruimte bieden aan kleine theateracts, kleinkunst, cabaret, literatuur en lezingen in een rustigere omgeving. De artiesten in de tent worden door De Maaspoort en Zomerparkfeest samen geboekt. 

Restaurant
Het nieuwe gebied komt aan de achterzijde van het Limburgs Museum, waar ook de kleine ingang gevestigd is. Het gebied gaat naast Teatro Maaspoort plek bieden aan de filmtent en een heus restaurant. Bezoekers kunnen hier tijdens Zomerparkfeest een tafeltje reserveren en in een mooie omgeving tussen de bomen dineren in het park.

Programma
Hieronder staan de artiesten die optreden in de nieuwe tent op alfabetische volgorde. Een tijdschema volgt later 

Aaipet (peutertheater)
Babs & Vincent (muzikaal duo)
BJ’s Wild Verband (muziek)
Clean Pete & Tjitske Jansen (muziek en toneel)
Ionica Smeets FOR KIDS (wiskunde-lezing voor kids)
Jan Rothuizen (tekenaar)
Jeremiah Flemming - De Vliegende Hollander (verteltheater)
Joris Lehr - Othello (verteltheater)
Marc de Hond (cabaret)
Servaes Nelissen (theater)
Silvester Zwaneveld (cabaret)
Tim Fransen (cabaret)