03-07-2015

Zomerparkfeest organiseert natuurlijk al het tofste feestje in de regio, maar het festival wil die regio ook graag actief betrekken. Daarom stelt Zomerparkfeest prime-time een uur lang een podium en budget ter beschikking voor een spetterend initiatief uit de regio.

think global, party local is ons motto. Zomerparkfeest haalt de nieuwste muziek, relevante artiesten en gevestigde namen uit de hele wereld naar het Julianapark in Venlo. Dichtbij en gratis toegankelijk. Veel bezoekers weten dit al lang en komen hiervoor ook speciaal naar Venlo. Toch wil Zomerparkfeest zijn regio-functie nog actiever uitdragen.

Zomerparkfeest is op zoek naar creatieve geesten, organisatietalent, dj-collectieven, jongerengroepen, feestgangers of andere enthousiaste personen uit de driehoek Venray-Weert-Roermond. Wie met het beste idee komt voor een toffe activiteit of een feest, mag dat zelf organiseren op Zomerparkfeest dit jaar. Eén uur, één podium, één groot feest: think global, party local!


Wij bieden:

  • Een afsluitend programmablok van éen uur op zaterdagavond in de Grenswerk Kerk: dit is het podium op het midden van het terrein. Dit podium is geschikt voor 100 tot 150 personen en kan naar eigen inzicht worden gebruikt voor activiteiten.

  • Budget van € 1.000,- euro dat naar eigen inzicht kan worden besteed aan programma/aankleding/promotie voor het uur programmatijd op het betreffende podium.

  • Hulp bij het neerzetten van de activiteit als deze verkozen wordt uit de inzendingen.

  • Een festivalbus van Munckhof die 50 mensen uit jouw dorp/stad naar het festival en weer thuis brengt.

Wij vragen:

  • een idee van iemand of een groep mensen uit de brede regio van Venlo: van Venray tot Weert en Roermond.

  • Een duidelijke omschrijving van de activiteit die je wilt organiseren. Deze activiteit moet passen bij Zomerparkfeest en gekoppeld worden aan het Zomerparkfeest-motto think global, party local.

  • Ideeën van hoe je jouw plan gaat promoten in de regio (jouw eigen dorp of stad en de regio er omheen). Promotie is voor ons minstens zo belangrijk als de inhoud van het programma (Facebook-aanmeldingen op je geplande event worden meegenomen in de keuze voor het uiteindelijke idee). 

  • Een (beknopte) begroting. Hier moet in staan hoe je de € 1.000,- budget in wil zetten.

  • Tijd, mankracht en vertrouwen om jouw initiatief van de grond te krijgen in de beperkte tijd die je hebt.

  • Enthousiasme en creativiteit. Je plan mag gek en uitbundig zijn, iets met live-muziek of dj’s, theater of juist iets heel anders wat past binnen het programma van Zomerparkfeest. Schroom niet om je idee in te sturen!


Plannen kunnen tot en met woensdag 22 juli worden ingestuurd naar partylocal@zomerparkfeest.nl. Hier kun je ook terecht als je nog vragen hebt.

Op donderdag 23 juli maken we de winnaar bekend. Die mag daadwerkelijk zijn feestje organiseren komend Zomerparkfeest!