24-07-2015

Net als voorgaande jaren programmeert Zomerparkfeest een uitgebreid kortfilmprogramma in het park. Iedere dag draaien er meerdere films die te zien zijn in de filmcontainer Kino. Daarnaast worden in samenwerking met CityCinema enkele bijzondere muziekfilms vertoond met een link naar het festivalprogramma.
Kortfilms
De films die we draaien passen bij het festivalgevoel en zijn even gevarieerd zijn als de rest van het programma. Van animatie tot documentaire en van comedy tot videoclip.
De langste film is het dromerige Poolse Rogalik, waarbij je als kijker 18 minuten door een bevreemdende wereld zweeft. De kortste film Totally Free is iets heel anders, namelijk een documentaire over rolschaatsen in San Fransisco van slechts 5 minuten. Daarnaast draaien er nog tien andere films die hoe dan ook tien minuten aandacht verdienen.
Voor de jongste parkbezoekers zijn er op zondag speciaal twee films geprogrammeerd tijdens het kinderprogramma. Het gaat om animatiefilms An Object At Rest en Taking The Plunge.

Bioscoopfilms
Wie iets langer de tijd neemt kan terecht bij bioscoop CityCinema op twee minuten lopen van het festivalterrein. Daar vertonen we een muzikaal filmprogramma. Met twee documentaires over artiesten die ook optreden tijdens Zomerparkfeest zelf en een heuse première van de langverwachte docu Amy over het turbulente leven van de blanke soulkoningin Amy Winehouse. Amy is op alle festivaldagen te zien in de bioscoop. 

Op vrijdag en zondag draait de bijzondere documentaire Sierra Leone’s Refugee Allstars, de film die de gelijknamige band uit het Afrikaanse land op de kaart zette. Nu is het tien jaar later en staan de Sierra Leone’s Refugee All Stars op het hoofdpodium van het festival. Mooie kans om zowel film als band te zien! Op donderdag en zaterdag wordt de documentaire Who The Fuck is Jett Rebel vertoond. Die laat mooi zien hoe de verlegen Jelte Tuinstra een compleet andere persoon is dan zijn alter ego op het podium. Tot slot een bijzondere film over Jimi Hendrix. In Jimi: All Is By My Side, speelt André 3000 van Outkast de onvolprezen Jimi Hendrix. Een film die je zeker wil zien!

 

Programma CityCinema

do t/m zo:

Jimi: All Is By My Side 13.45 uur
Amy  15.45 uur  

do + za:

Who The Fuck is Jett Rebel    18.00 uur  

vr + zo:

Sierra Leone’s Refugee All Stars  18.00 uur 

De films zijn te bezoeken tegen een speciaal tarief van € 5,- of twee consumptiebonnen. Bioscoop CityCinema ligt vlakbij het festivalterrein. Het adres is Picardie 33.