28-07-2015

Zomerparkfeest opent de zondag met een bijzondere activiteit: een Zomerparkmis. De houten kerk die de rest van het festival dienst doet als podium voor de Grenswerk Sessies staat een uur lang in het teken van een zondagsdienst. Dezelfde dag is het ook precies tien jaar geleden dat een van de beste muzikanten uit Venlo om het leven kwam. Daarom is er in het park een speciaal eerbetoon aan pianist Glenn Corneille.


Inspirerend betoog van bekende preker
Zomerparkmis
is een kerkdienst zonder priester. Een moment voor bezinning en saamhorigheid. Een kerkdienst zonder religieuze invulling. Het seculiere initiatief wordt georganiseerd in samenwerking met de organisatie van Kerstnacht Venlo die ruime ervaring heeft met een soortgelijk initiatief op de dag voor kerst. Wie er achter de kansel plaatsneemt houden we geheim net als bij Kerstnacht Venlo, maar het zou zo maar eens een hele bekende preker kunnen zijn. Het staat in ieder geval vast dat er een inspirerend betoog gehouden zal worden dat je na drie festivaldagen vol feest weer even met twee benen terug op de grond zet.
Er is beperkt plek in de kerk, dus wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Voor de overige inspiratiezoekers bieden we een plekje in de open lucht. Via een scherm is de dienst daar ook te volgen.

Eerbetoon Glenn Corneille
Dinsdag 23 augustus 2005 was een treurige dag voor Venlo. Die dag verloor de stad het grootste muzikale talent van dat moment. Pianist Glenn Corneille kwam op 35-jarige leeftijd om bij een auto-ongeluk. Corneille was bekend als jazzpianist, maar begeleidde ook popartiesten zoals René Froger, Do en Boris (nu Bo Saris). Ieder jaar is er op zijn sterfdag een avond in Take Five waarbij muzikanten en vrienden van Corneille samenkomen om hem te herdenken en spontaan muziek maken.
Omdat het tijdens Zomerparkfeest precies tien jaar geleden is, krijgt het jaarlijkse eerbetoon aan de getalenteerde pianist dit jaar een plek op het festival. Glenn was namelijk een grote fan van Zomerparkfeest en speelde er meerderde malen.
Roger Corneille, de neef van Glenn, geeft het eerbetoon vorm. Hij nodigde een keur aan (Venlose) artiesten uit om mee te werken aan het programmaonderdeel GLENN!. Van de partij zijn onder andere: Frans Pollux, Jacques-Paul Joosten, Gé Titulaer, Mike Roelofs, Sandy Polderman (nicht) met ODIZ (band), Shane Boers (neef) met Hustlekidz (professionele breakdance-act), Drekskaters en Roger Corneille zelf met band.