26-09-2015

Zomerparkfeest viert komend jaar de veertigste editie. Dit is tevens de laatste editie met Rom van Strijp als voorzitter van het festival. Hij heeft gisteravond zijn afscheid aangekondigd tijdens het jaarlijkse vrijwilligersfeest van Zomerparkfeest.

Rom van Strijp was negen jaar lang voorzitter van Zomerparkfeest. Daarvoor zat hij in het bestuur als voorzitter van de technische commissie. Hij nam het voorzitterschap in 2007 over van Sef Derkx.

Rom van Strijp

Van Strijp: ‘Ik ben trots dat ik de ontwikkeling en organisatie van ons Zomerparkfeest mede vorm heb kunnen geven. Ik heb mijn ziel en zaligheid erin gestopt en ik heb er persoonlijk ook veel voor teruggekregen en mooie momenten beleefd. Om met zoveel vrijwilligers, vrienden, sponsoren, subsidiënten en andere betrokkenen samen elk jaar zo’n cultureel festival te organiseren voor de stad, gemeente en provincie is en blijft uniek. De veertigste editie is een mijlpaal en voor mij ook een moment om het los te laten. Het festival ontwikkelt zich verder en zal ook weer een nieuwe fase in gaan. Daar heb ik alle vertrouwen in.’

Een vervanger voor Rom van Strijp is er nog niet. De komende tijd zal een aparte interne werkgroep aan de slag gaan met een functieprofiel. Dat moet de leidraad vormen in de zoektocht naar een nieuwe voorzitter na de editie van 2016.