07-12-2015

Voor het vijfde jaar op rij organiseren we een wintereditie met nieuw talent. De lustrumeditie bij Poppodium Grenswerk op vrijdag 22 januari krijgt een nieuwe naam: Vers Gras. Op deze avond presenteren we samen met Grenswerk meer dan tien nieuwe namen met festivalpotentie. Op het programma onder meer: exotische feestmuziek van Kuenta i Tambu, bezwerende rock van Bewilder en energieke garagerock van Indian Askin. Ook zijn er kortfilms van Studio Job, Joris en Marieke, die afgelopen jaar in de race waren voor een Oscar.

VERS GRAS
Vers gras is nieuw en fris, bovendien ruikt en voelt het lekker. Dat past bij wat Zomerparkfeest met deze avond wil laten zien. Vers Gras hint verder naar de festivalweides die nu nog ver weg zijn, maar waar de artiesten van deze avond komend jaar maar al te graag willen knallen. Artiesten die het goed doen op de wintereditie keren vaak terug op het Zomerparkfeest en andere festivals in de zomer. Vers Gras biedt dus de kans voor een intieme preview.

PROGRAMMA
Zomerparkfeest Vers Gras vindt altijd plaats in de week na Eurosonic/Noorderslag in Groningen. Daar wordt een dwarsdoorsnede van de nieuwe Europese en Nederlandse popscene gepresenteerd. Op Vers Gras staan ook namen die een week ervoor in het noorden staan. Verder lokaal talent en een paar eigen aanvullingen voor de variatie en de juiste smaakverhouding. Kijk bij programma voor het complete aanbod.

GRENSWERK
Vers Gras gebruikt alle hoeken en gaten van Grenswerk voor een gevarieerd festivalprogramma. Van Zaal en Balkon tot Eetcafé, alle oefenruimtes en zelfs de lift. Kaarten zijn te koop via Grenswerk en kosten tien euro in de voorverkoop.